Spara tusenlappar på en kvart!

Vintern närmar sig för varje dag. För många bilägare betyder det till ett oundvikligt byte till vinterdäck. Men det är fortfarande för många som inte känner till reglerna kring vinterdäck. Samtidigt betalar många svenskar allt för mycket för sina vinterdäck – bara genom att lägga 15 minuter på att jämföra priser skulle de kunna spara tusentals kronor.

Vinterdäck eller dubbdäck.

Mellan 1:a december och 31:a mars är det vinterväglag. Då är det krav på att alla lätta och tunga fordon som används för körning är utrustade med vinterdäck. Men det behöver inte vara ett dubbdäck. Du kan även välja att använda dig av snökedjor, slirskydd samt vissa grovmönstrade däck enligt Transportstyrelsens riktlinjer.

Spara tusentals kronor!

Du gör smart i att prisjämföra dina däck. I regel hittar du prisvärda alternativ oavsett val av vinterdäck när du köper däck hos dack365.se. Men det kan vara svårt att veta vad du ska leta efter.  Aftonbladet skrev nyligen om sitt årliga vinterdäcktest där det konstaterades att Continental ContiiceContact 2, Nokian Hakkapeliitta 8, och Bridgestone Noranza 001, var de bästa dubbdäcken. Letar du efter odubbade däck vill du välja mellan Continental ContivikingContact 6, Nokian Hakkapeliitta R2 eller Goodyear Ultra Grip Ice 2. Att snåla på däcken är sällan en god idé. Att investera i bra däck är en investering som kan rädda liv. Billiga däck är sällan bra, menar Carl-Erik Sterjnvall som arbetar som teknisk rådgivdare på Motormännen.

1928796-familjebil-under-snoAllt fler olyckor

Isiga vägar, hala körbanor, mörka dagar och nätter, isiga rutor och personer som inte monterar bildäck är ett par av
anledningarna som leder till ett ökat antal bilolyckor under vinterhalvåret. Det främsta tipset som kan ges är att använda sig av vinterdäck. Under november förra året slog snökaoset till och orsakade flera olyckor under den första kvällen. Många personer sladdar eller kör av vägen, ofta som ett resultat av att de ännu inte monterat på vinterdäcken.