Populärt med billeasing

En ny typ av bilägande har blivit väldigt populärt de senaste åren – nämligen att leasa bilen. När man leasar bilen prenumererar man på den och man behöver endast betala en månadskostnad för att få köra den.

790229-dashboard

Vi har tidigare skrivit om att många vill köpa bil på nätet och även om vad man ska tänka på när man köper en bil. Men vissa personer har inte ens alternativet att köpa en bil. Det är nämligen så att när man ska köpa en bil måste man ha en kontantinsats på rätt många tusenlappar och det är det självklart inte alla som har. Turligt nog finns ett alternativ, som blir allt mer vanligare, för de som är i behov av en bil men som inte har pengarna till att köpa en. Detta alternativ kallas leasing.

Prenumererar på bilen

Privatleasing av bilar har som sagt på kort tid blivit väldigt populärt. När man leasar bilen så äger man inte den utan man prenumererar på bilen istället. Kontantinsatsen är alltså noll och man betalar endast för nyttjandet av bilen och inte ägandet. När man leasar bilen så avtalar man körsträcka och bestämmer den tid man vill leasa bilen. Sedan betalar man en avgift vare månad. Hur mycket man betalar varje månad bestäms utifrån vilken biltyp man valt, vilken utrustningsnivå, vilken prenumerationstid och hur långt man kör med bilen. I kostnaden är även saker som värdeminskning, service, försäkring och reparationer inräknad.

Lämna tillbaka efter ett par år

En vanlig prenumerationstid för en leasingbil ligger på ungefär 24-36 månader. När sedan tiden för lånet av bilen löper ut så lämnar man tillbaka bilen, alternativt köper loss den. Om bilen är i gott skick när man lämnar tillbaka den och man har kört så långt som det är avtalat, behöver man inte betala några extra kostnader utan kan leasa en ny bil om man känner för det.